Amânare în cazul în care Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 175

Sursa foto:

0:00

Nou termen de judecată în cazul accidentului mortal de la 2 Mai

Pe 20 septembrie, Judecătoria Mangalia a programat un nou termen de judecată în dosarul în care Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, în urma accidentului rutier tragic petrecut în data de 2 Mai. Judecătorii au decis să amâne cauza pentru 18 octombrie.

Detalii ale incidentului

Incidentul a avut loc în noaptea de 19 august 2023, în jurul orei 00:40, când un bărbat a sunat la 112 pentru a raporta un autoturism care circula pe DN 39, între Vama Veche și 2 Mai, cu posibile încălcări ale legislației rutiere. În urma sesizării, mașina a fost căutată de echipajele din teren.

Autoturismul a fost localizat în jurul orei 2:40 de o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm. Șoferul, Vlad Pascu, împreună cu cei doi pasageri, au fost legitimați. În urma verificărilor, în interiorul mașinii, a fost găsită o țigară artizanală și patru pastile de bromazepam, care au fost trimise Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru investigații suplimentare. Vlad a fost transportat la sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai și a fost testat cu un etilotest, care a arătat o valoare zero. Acesta nu prezenta semne de consum de droguri în acel moment.

Acțiuni ulterioare

După părăsirea sediului poliției, Vlad Pascu s-ar fi deplasat la o petrecere în Vama Veche, unde ar fi consumat substanțe interzise. La petrecere, șase din cele nouă persoane identificate au fost testate pozitiv la droguri. Tânărul nu a rămas mult timp acolo, deoarece, la ora 4:52, a fost surprins de camerele de supraveghere într-un magazin din Vama Veche, unde a cumpărat țigări și ciocolată.

Tragedia de la 2 Mai

Tragedia s-a produs la ora 5:25, la scurt timp după ce a părăsit magazinul. Distanța dintre magazin și locul accidentului se poate parcurge în aproximativ 5-10 minute, în funcție de trafic. Vlad a lovit un grup de opt persoane, după care a întors mașina spre Vama Veche, unde a fost prins de polițiști. În fața autorităților, el a susținut că nu știa ce a lovit, afirmând că ar fi fost un animal.

Tânăr reținut pentru consum de droguri

Un tânăr a fost supus unui test de depistare a substanțelor interzise, rezultatele arătând o prezență pozitivă pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. În urma acestui incident, el a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și ulterior arestat preventiv pe data de 20 august 2023, la Judecătoria din Mangalia. După această etapă, cazul său a fost trimis în judecată.

Distribuie acest articol