Ceremonii de depunere a Jurământului Militar pentru rezerviștii voluntari

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 185

Sursa foto:

0:00

Recent, aproximativ 750 de ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați rezerviști voluntari au depus jurământul de credință față de patrie în cadrul unor ceremonii desfășurate pe 19 și 20 septembrie 2024, în diverse garnizoane din țară. Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a adresat felicitări noilor rezerviști pentru alegerea de a face parte din rezerva operațională a armatei.

„Prin această alegere, deveniți reprezentanții unei forme alternative de asumare a datoriei naționale, în care responsabilitățile militare se completează cu carierele civile. Dublul statut pe care îl dețineți are un impact pozitiv atât asupra dezvoltării personale, cât și asupra comunității. Beneficiile statutului de militar rezervist voluntar sunt semnificative, incluzând motivația financiară, experiența socio-profesională și satisfacția de a contribui activ la binele țării și al celor din jur”, a declarat generalul Vlad.

Rezerviștii voluntari sunt integrați în funcții stipulate în contractele semnate și se prezintă la unitate în perioadele de instruire și misiuni. În aceste intervale, aceștia primesc salariul corespunzător funcției militare ocupate, similar cu cel al militarilor activi. În restul timpului, când desfășoară activități civile, li se acordă 30% din salariul funcției militare. Primul contract al militarilor rezerviști voluntari este valabil timp de 4 ani, iar contractele ulterioare pot fi încheiate pentru o perioadă maximă de trei ani.

Distribuie acest articol