Primăria Jurilovca a amenajat 25.000 de locuri de parcare pentru Festivalul borșului lipovenesc, unde Gipsy Kings, Irina Rimes și Damian & Brothers vor oferi un spectacol memorabil.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 144

Sursa foto:

0:00

25.000 de locuri de parcare pregătite pentru Festivalul borșului lipovenesc

Primăria comunei Jurilovca, din județul Tulcea, a anunțat că a pregătit 25.000 de locuri de parcare pentru Festivalul borșului lipovenesc, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni. Anul trecut, acest eveniment a atras mai mult de 35.000 de vizitatori.

Festivalul va avea loc sâmbătă și duminică în portul amenajat pe malul lacului Golovița. Accesul autoturismelor pe străzile din satul Jurilovca va fi permis exclusiv riveranilor și turiștilor cazați în unitățile de cazare din localitate. Ceilalți vizitatori sunt rugați să folosească doar parcările special amenajate.

Detalii despre parcările amenajate

Pentru a asigura o circulație fluentă în Jurilovca în cele două zile ale festivalului, au fost amenajate patru parcări publice, cu o capacitate totală de 25.000 de locuri:

  • O parcare la intrarea în Jurilovca dinspre Constanța, accesibilă și din direcțiile Baia/Două Cantoane, Ceamurlia, Lunca și Vișina. Parcarea este situată pe partea stângă a drumului, înainte de stația de alimentare cu combustibil.
  • O parcare la intrarea dinspre Tulcea/Babadag, accesibilă și din direcțiile Enisala și Sălcioara. Aceasta se află pe partea dreaptă a drumului, înainte de stația meteorologică.
  • Două parcări la ieșirea din Jurilovca spre capul Doloșman/Cetatea Argamum, situate pe ambele părți ale drumului, imediat după campingul din Jurilovca.

Transport gratuit și reguli de acces

Organizatorii vor oferi transport gratuit cu microbuzul din cele patru parcări până în zona de desfășurare a festivalului. Se solicită respectarea indicațiilor agenților de poliție și a personalului de pază. Accesul pe străzile din Jurilovca este permis doar pentru riverani și turiștii cazați în unitățile de cazare din localitate.

Programul festivalului

Spectacolele vor începe în fiecare zi în jurul prânzului, iar pe scenă vor evolua atât ansambluri ale comunităților etnice din județ, cât și artiști renumiți, precum Gipsy Kings în prima seară a festivalului, și Irina Rimes și Damian & Brothers în seara de duminică.

Distribuie acest articol