A început procesul studentului de la „Ovidius“ acuzat de incendierea profesorului: Camera preliminară a decis că trimiterea în judecată este legală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 204

Sursa foto:

0:00

Incendierea unui profesor de către un student la Universitatea „Ovidius“ din Constanța

Un student de 22 de ani de la Universitatea „Ovidius“ din Constanța, care a incendiat un profesor nemulțumit de nota primită, va fi judecat pentru faptele sale. Tânărul, Andrei Oniscu, a fost trimis în judecată pe 19 iulie, după ce dosarul său a fost supus unor verificări legale privind rechizitoriul și probele, proces necesar pentru a putea începe judecata efectivă.

Detalii despre cazul lui Andrei Oniscu

Oniscu este acuzat de tentativă de omor, incidentul având loc după ce a fost respins la un examen de restanță la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul universității. În urma acestei respingeri, studentul a revenit în laboratorul profesorului examinator, A.A., și, cu intenția de a-l răni, a stropit-o cu spirt medicinal și a dat foc cu o brichetă. În plus, el a blocat ușa sălii de curs pentru a împiedica ieșirea profesorului.

Consecințele acțiunii violente

Grație reacției rapide a profesorului, care a reușit să stingă flăcările de pe hainele sale și de pe podea, acesta nu a suferit arsuri grave și nu a necesitat îngrijiri medicale. În timpul audierilor, tânărul a recunoscut fapta, susținând că a dorit doar să sperie profesorul și să se răzbune pentru nota primită.

Expertiza medico-legală și următorii pași

Un aspect important al procesului va fi expertiza medico-legală psihiatrică, care va evalua discernământul inculpatului la momentul comiterii faptei. Se pare că profesorul a suferit vătămări corporale minore la nivelul piciorului, iar intervenția unei colege de muncă și apelul la 112 au contribuit la gestionarea situației.

Judecătorul de Cameră preliminară a confirmat legalitatea trimiterii în judecată, respingând cererile formulate de apărare. Procesul va continua, având în vedere gravitatea acuzațiilor și circumstanțele incidentului.

Reținerea și Arestarea Studentului

Un student a fost reținut recent, iar ulterior a fost arestat și trimis în judecată. Daniel Albu, numele acestuia, a fost implicat într-un incident ce a atras atenția autorităților. Detalii suplimentare despre circumstanțele care au dus la această acțiune nu au fost făcute publice, dar cazul continuă să fie investigat.

Deciziile legale luate în cazul lui Daniel Albu subliniază seriozitatea situației și implicarea sistemului judiciar în gestionarea acesteia. Următoarele etape ale procesului vor clarifica acuzațiile formulate și eventualele consecințe legale pentru student.

Distribuie acest articol