Un suspect de furt de motorină a fost capturat pe un aeroport din Franța.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 184

Sursa foto:

0:00

Cooperare internațională pentru capturarea unui suspect de furt

În urma unei colaborări internaționale între Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost identificat un bărbat de 42 de ani, căutat pe plan internațional, care avea o semnalare INTERPOL emisă de România. Acesta este subiectul unui mandat european de arestare, emis de Judecătoria Constanța pe 4 septembrie 2024, pentru furt calificat.

Pe 19 septembrie 2024, în jurul orei 8:00, bărbatul a fost localizat într-un aeroport din Franța, în urma unui schimb de informații între Biroul SIRENE România și Biroul SIRENE Franța. Imediat după identificare, el a fost interceptat și dus la sediul Poliției de Frontieră Franceze pentru a se proceda la executarea mandatului de arestare.

Conform anchetei, între 13 mai și 5 iunie 2024, bărbatul ar fi furat peste 8.700 de litri de motorină din vagoane și depozite situate în județul Constanța. Ca urmare a acestor fapte, pe 25 iunie 2024, Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a informat instanța care a emis mandatul european, asigurând traducerea și transmiterea acestuia. În prezent, se desfășoară activități judiciare cu autoritatea judiciară din Franța pentru executarea mandatului european de arestare emis de România.

Aceste acțiuni au fost realizate cu sprijinul atașatului Afacerilor Interne al României în Franța, al ofițerului de legătură canadian la Paris și al autorităților franceze, subliniind importanța cooperării internaționale în combaterea criminalității transfrontaliere.

Distribuie acest articol