Klaus Iohannis, Președintele României, a fost prezent la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Iată ce subiecte au fost abordate.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 128

Sursa foto:

0:00

Președintele Klaus Iohannis va participa la Adunarea Generală a ONU

Președintele României, Klaus Iohannis, va conduce delegația țării noastre la segmentul la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), programată pentru perioada 24-25 septembrie 2024, la New York, în Statele Unite ale Americii.

Tema centrală a acestei sesiuni este „Unitate în diversitate pentru progresul păcii, dezvoltare durabilă și demnitate umană pentru toți, pretutindeni”. Această participare oferă o oportunitate importantă pentru România de a sublinia contribuția sa la eforturile globale destinate accelerării progresului în realizarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Acest context este cu atât mai relevant având în vedere provocările majore care afectează ordinea internațională bazată pe reguli, care este tot mai des ignorată.

În data de 25 septembrie, Klaus Iohannis va susține intervenția națională în plenul Adunării Generale a ONU. În cadrul acestei intervenții, președintele va sublinia importanța menținerii dialogului în format multilateral, în special prin intermediul ONU, ca un element esențial pentru asigurarea siguranței regionale și globale.

De asemenea, Președintele Iohannis va evidenția contribuțiile României în soluționarea problemelor globale contemporane, inclusiv crizele de securitate, cum ar fi războiul din Ucraina și conflictele din Orientul Mijlociu, dar și provocările globale precum urgența climatică, erodarea drepturilor omului și amenințările cibernetice.

În concluzie, Klaus Iohannis va pleda pentru un sistem ONU reformabil, capabil să răspundă eficient și transparent provocărilor actuale și viitoare.

Distribuie acest articol