RAJA: O mare parte a municipiului Constanța rămâne fără apă din cauza unei avarii la sistemul de energie electrică!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 161

Sursa foto:

0:00

Avarie la alimentarea cu energie electrică în Constanța

În jurul orei 15:00, o avarie la liniile de alimentare cu energie a afectat sursele Cișmea 1B, Cișmea 1C și Cișmea 2, care furnizează apă pentru stația de tratare și pompare Palas din municipiul Constanța.

Până în prezent, abonații deserviți de stația Palas au beneficiat de apă din rezervoare. Totuși, rezervorul de la Palas este acum capabil să asigure apă doar pentru aproximativ o oră.

În aceste condiții, începând cu ora 22:00, alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru abonații din următoarele zone și cartiere: Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Caraiman, Oil Terminal, Faleză Sud, Far, Abator, 1 Mai, precum și din zona Depozite – Halta Traian, Gară, Icil – Zona Kaufland, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, și din zonele comerciale Sud și Vest.

De asemenea, nefuncționarea surselor Cișmele a generat întreruperea alimentării cu apă și pentru consumatorii din următoarele locații:

  • Zonele Boema, Tic-Tac, Tomis Nord, cartierul Anadalchioi;
  • Bulevardul Tomis, pe tronsonul dintre intersecțiile cu Aurel Vlaicu și strada Petru Vulcan;
  • Bulevardul Al. Lăpușneanu, între Suceava și Casa de Cultură;
  • Perimetrul delimitat de str. Badea Cârțan – str. Tulcei – cartierul Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă;
  • Bulevardul Soveja, între Bulevardul Tomis și str. B. St. Delavrancea.

Echipele de intervenție estimează că reluarea furnizării de apă se va realiza în cursul zilei de duminică, 22 septembrie 2024, la ora 12:00. Lucrările necesare sunt complexe și implică înlocuirea întregii alimentări cu energie a surselor afectate.

Reprezentanții RAJA și-au cerut scuze pentru inconveniențele cauzate și au asigurat toți abonații afectați că echipele vor depune toate eforturile pentru remedierea defecțiunii la nivelul sistemului de energie. Odată ce problemele vor fi soluționate, alimentarea cu apă va fi reluată pentru toți abonații afectați.

Etichete:
Distribuie acest articol