Nouă persoane străine aflate în situații ilegale, identificate de polițiștii de imigrări.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 156

Sursa foto:

0:00

Acțiuni ale poliției de imigrări în București și Ilfov

Opt străini aflați în situații ilegale au fost identificați de polițiștii de imigrări din București și Ilfov, în colaborare cu alte structuri competente. Conform Inspectoratului pentru Imigrări, pe 19 septembrie, polițiștii din București, împreună cu jandarmi de la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, au descoperit șase bărbați din Bangladesh care se aflau în ședere ilegală pe teritoriul României. Aceștia au intrat legal în țară în acest an, având ca scop angajarea în muncă, dar nu au respectat reglementările privind șederea.

În aceeași zi, polițiștii de imigrări din Ilfov, în colaborare cu polițiști de frontieră, au depistat doi străini, unul din Nepal și altul din Regatul Unit, care intenționau să părăsească România pentru a ajunge în alte state membre Schengen, respectiv Grecia și Franța. Cei doi au fost transferați polițiștilor de imigrări din București pentru verificări suplimentare. În urma constatării faptelor, bărbatul din Nepal a fost escortat până la punctul de trecere a frontierei, unde i s-a interzis intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene pentru o perioadă de 6 luni. Această măsură a fost adoptată conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 194/2002, având în vedere că străinul nu a respectat scopul vizei sale, care a fost astfel revocată.

Bărbatul din Regatul Unit, care se afla și el în ședere ilegală, a fost sancționat cu o amendă de 800 de lei și i s-a emis o decizie de returnare, având un termen de plecare voluntară de 15 zile. La ieșirea din țară, acesta va avea interdicția de a intra pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene pentru o perioadă de 6 luni, conform legislației în vigoare.

Polițiștii de imigrări continuă să efectueze astfel de acțiuni, având ca scop combaterea migrației ilegale și asigurarea respectării legislației în domeniu.

Distribuie acest articol