RAJA: Începând cu ora 18.00, furnizarea apei va avea presiune normală în întreaga localitate.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 209

Sursa foto:

0:00

Actualizare privind alimentarea cu apă potabilă

În jurul orei 11:30, a fost finalizată schimbarea celulei electrice care asigură alimentarea cu energie a surselor Cișmele. În prezent, se efectuează ultimele conectări la liniile de înaltă tensiune. Odată ce aceste conectări vor fi finalizate, vor fi realizate manevrele necesare pentru repornirea surselor, permițând reluarea pompei către Stația de tratare Palas și către zonele care beneficiază de apă din aceste surse.

Datorită lungimii conductelor, diametrului mare al rețelelor și numărului considerabil de consumatori deserviți, reluarea furnizării apei potabile se va efectua treptat, în fiecare cartier, în funcție de configurația rețelei. Estimăm că abonații din zonele superioare și etajele înalte ale blocurilor vor avea apă la robinete cu presiuni normale în aproximativ 6-8 ore. În aceste condiții, abonații afectați vor beneficia de apă la robinete începând cu ora 18:00, în funcție de topografia rețelei și de consumurile înregistrate.

De asemenea, în continuare, consumatorii din următoarele zone nu au acces la apă potabilă:

  • Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Caraiman, Oil Terminal, Faleză Sud, Far, Abator, 1 Mai, Depozite – Halta Traian, Gară, Icil – Zona Kaufland, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, precum și zonele comerciale Sud și Vest.
  • Boema, Tic-Tac, Tomis Nord, cartierul Anadalchioi.
  • B-dul Tomis, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu Aurel Vlaicu și strada Petru Vulcan.
  • B-dul Al. Lăpușneanu, cuprins între Suceava și Casa de Cultură.
  • Perimetrul delimitat de str. Badea Cartan – str. Tulcei – cartierul Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă.
  • B-dul Soveja, între B-dul Tomis și str. B. Șt. Delavrancea.

În plus, din cauza scăderii nivelului apei în rezervorul Constanța Sud, care a ajuns aproape de limita critică pentru situații de urgență, începând cu ora 12:00, se va sista pomparea din acest rezervor. Astfel, abonații din localitățile Cumpăna, Agigea, Tuzla și Eforie Nord vor resimți, de asemenea, lipsa apei potabile, până la reluarea pompării din stația Palas către stația Constanța Sud – Bifurcație Cumpăna.

„Menționăm că echipele de intervenție au lucrat nonstop și s-au depus eforturi considerabile pentru repunerea sub tensiune a liniilor de alimentare cu energie. Lucrările sunt complexe și au implicat înlocuirea întregii celule electrice care asigură curentul necesar funcționării tuturor surselor Cișmele,” au declarat reprezentanții companiei de apă.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și asigurăm toți abonații că echipele RAJA vor fi prezente pe teren pentru a verifica rețelele din zonele afectate și pentru a efectua manevrele de aerisire necesare, astfel încât sistemul să revină la presiunea normală cât mai curând posibil,” au adăugat aceștia.

Distribuie acest articol