RAJA: Abonații din Cumpăna, Agigea, Tuzla și Eforie Nord vor resimți o avarie temporară în furnizarea apei, pentru câteva ore.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 132

Sursa foto:

0:00

Actualizare privind furnizarea apei potabile în Constanța

În jurul orei 11.30, a fost finalizată schimbarea celulei electrice care asigură alimentarea cu energie a surselor Cișmele. În prezent, se efectuează ultimele conectări la liniile de înaltă tensiune. Odată ce aceste conectări vor fi completate, se vor face manevrele necesare pentru repornirea surselor și reluarea pompei către Stația de tratare Palas, precum și către zonele care depind de aceste surse pentru alimentarea cu apă.

Având în vedere dimensiunea conductelor, diametrul mare al rețelelor și numărul semnificativ de consumatori deserviți, reluarea furnizării apei potabile se va face treptat, în funcție de cartier, în funcție de topografia rețelei. Estimăm că timpul necesar pentru ca abonații din zonele înalte și etajele superioare ale blocurilor să aibă apă la robinete cu presiuni normale este de aproximativ 6-8 ore. În acest context, abonații afectați ar putea avea apă la robinete cu presiune normală începând cu ora 18.00, în funcție de configurația rețelei și consumurile înregistrate.

Consumul de apă potabilă este, în continuare, restricționat în următoarele zone:

  • Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Caraiman, Oil Terminal, Faleză Sud, Far, Abator, 1 Mai, Depozite – Halta Traian, Gară, Icil – Zona Kaufland, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, și zonele comerciale Sud și Vest.
  • Boema, Tic-Tac, Tomis Nord, cartierul Anadalchioi.
  • Bulevardul Tomis, pe tronsonul dintre intersecțiile cu Aurel Vlaicu și strada Petru Vulcan.
  • Bulevardul Al. Lăpușneanu, între Suceava și Casa de Cultură.
  • Perimetrul delimitat de str. Badea Cartan, str. Tulcei, cartierul Henri Coandă, str. Ștefăniță Vodă.
  • Bulevardul Soveja, între Bulevardul Tomis și str. B.Șt. Delavrancea.

În plus, din cauza scăderii nivelului apei în rezervorul Constanța Sud aproape de limita critică, începând cu ora 12.00, se va sista pomparea din acest rezervor. Astfel, localitățile Cumpăna, Agigea, Tuzla și Eforie Nord vor fi, de asemenea, afectate de lipsa apei potabile până la reluarea pompării din stația Palas către stația Constanța Sud – Bifurcație Cumpăna.

„Echipele de intervenție au lucrat continuu și au depus eforturi considerabile pentru repunerea sub tensiune a liniilor de alimentare cu energie. Lucrările au fost complexe, implicând schimbarea întregii celule electrice care asigură curentul pentru funcționarea surselor Cișmele“, au declarat reprezentanții companiei de apă.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și asigurăm toți abonații că echipele RAJA vor verifica toate rețelele din zonele afectate și vor efectua manevrele de aerisire necesare pentru a restabili presiunea în sistem cât mai repede posibil“, au adăugat aceștia.

Distribuie acest articol