Teatrul „Căluțul de Mare” din Constanța participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret de la Ploiești.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 197

Sursa foto:

0:00

Teatrul „Căluțul de Mare” participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța va fi prezent, săptămâna viitoare, la Ploiești, unde va participa la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret. Spectacolul pe care îl va prezenta este intitulat „Nuntă, caut mire și mireasă”.

Reprezentația va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 18:30, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

Detalii despre spectacolul „Nuntă, caut mire și mireasă”

Teatrul „Căluțul de Mare” a adus în premieră acest spectacol pe 26 ianuarie 2024. Comedia, care explorează povestea unui trust media de televiziune aflat într-un impas financiar la începutul mileniului, urmărește încercările acestuia de a organiza un eveniment de mare impact pentru public. Astfel, se decide să transmită în direct nunta unor tineri, eveniment care se va încheia într-o manieră surprinzătoare.

Textul piesei este realizat de Sergiu Bucur, inspirat de o idee a lui Arkadi Arkanov și Grigori Gorin. Regia artistică este semnată de Aurel Palade, iar conceptul scenografic îi aparține Elenei Cozlovschi. Muzica originală este compusă de Vlad Crețu.

Distribuția include actori talentați precum Denisa Iova, Sergiu Bucur, Emanuel Cristoiu, Rovena Paraschivoi, Radu Niculescu, Cătălina Oțeleanu, Adi Gheo, Inga Marcu, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Dan Cojocaru, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Lică Gherghilescu, Leticia Albu, Grațian Prisacariu și Ion Ciolan.

Despre Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret Imaginarium

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret Imaginarium, organizat de Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, se află la cea de-a cincea ediție și se va desfășura între 24 și 29 septembrie. Această ediție are loc sub egida programului „Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024” și va aduna spectacole reprezentative din teatre de prestigiu din țară și din străinătate.

Programul festivalului include atât spectacole pentru copii, cât și pentru tineri, acoperind o gamă variată de teme, de la povești clasice reinterpretate, până la producții contemporane relevante pentru tineret. Această ediție a festivalului va avea și un caracter competițional, cu un juriu format din regizori și critici de teatru, care va premia cele mai valoroase montări și interpretări pe 29 septembrie, în cadrul unei ceremonii speciale.

Spectacolele vor avea loc în diverse locații, inclusiv în sala Teatrului de Animație Imaginario și în zona pietonală din apropierea Teatrului „Toma Caragiu”. De asemenea, festivalul va include o paradă cu artiști percuționiști și suflători, menită să aducă o atmosferă de sărbătoare pe străzile din centrul Ploieștiului.

Evenimente Teatrale în perioada 25-29 septembrie

În perioada 25-29 septembrie, publicul este invitat să participe la o serie de evenimente teatrale captivante, organizate în diverse locații din oraș. Aceste spectacole sunt dedicate atât copiilor, cât și adolescenților și adulților, oferind o gamă variată de opțiuni pentru toate vârstele.

Marți, 25 septembrie

La ora 12:00, la sala Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario, va avea loc spectacolul „Munchhausen, baronul poznas” de la Teatrul Tandarica București, destinat copiilor cu vârsta de peste 4 ani.

La ora 18:30, la sala Teatrului „Toma Caragiu”, va fi prezentat „Cock” de la Teatrul „Stela Popescu” București, pentru publicul cu vârsta de peste 16 ani.

Seara se va încheia cu un spectacol itinerant, „Timba Art Show”, la ora 20:00, ce va include o paradă a percuționiștilor și suflătorilor.

Miercuri, 26 septembrie

La ora 11:00, la sala Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario, va avea loc „Frumoasa și Bestia” de la Teatrul de Vest Reșița, recomandat copiilor de peste 5 ani.

La ora 17:00, va fi prezentat „Amintiri din copilărie” de la Teatrul „Ion Creangă” București, destinat copiilor cu vârsta de peste 6 ani.

La ora 18:30, „Cei doi tineri din Verona” de la Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario Ploiești va fi o alegere bună pentru tinerii adolescenți.

Joi, 27 septembrie

La ora 11:00, „Pupaza din tei” de la Teatrul Colibri Craiova va fi prezentat la sala Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario, destinat copiilor de peste 4 ani.

La ora 17:00, zona pietonală a fântânilor arteziene din Parcul „Nichita Stănescu” va găzdui spectacolul „Mitica” de la Compania Teatru Oriunde.

La ora 18:30, va avea loc „Alice în Wonderland” de la Teatrul pentru Copii și Tineret Gulliver Galați, destinat copiilor cu vârsta de peste 10 ani.

La ora 19:30, zona pietonală va găzdui „Cine e dom’le” de la Compania Teatru Oriunde.

Vineri, 28 septembrie

La ora 11:00, „Hansel și Gretel” de la Teatrul pentru copii și tineret Ariel Târgu Mureș va fi prezentat la sala Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario, destinat copiilor cu vârsta de peste 4 ani.

La ora 17:00, aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu” va găzdui street-performance-ul „El Dorado” al Companiei internaționale CIA-NDE.

La ora 18:30, „Dar cu femeia ce s-a întâmplat?” de la Teatrul pentru copii și tineret Merlin Timișoara va fi prezentat, destinat adolescenților cu vârsta de peste 12 ani.

Sâmbătă, 29 septembrie

La ora 11:00, la sala Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario, va avea loc „Parte dreaptă” de la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” Chișinău, destinat copiilor de peste 3 ani.

La ora 17:00, aleea pietonală va găzdui din nou street-performance-ul „El Dorado” al Companiei internaționale CIA-NDE.

La ora 18:30, „Nunta, caut mire și mireasă” de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța va fi prezentat, destinat tinerilor cu vârsta de peste 12 ani.

Duminică, 30 septembrie

La ora 11:00, „Carmilhan – corabia fantomă” de la Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario Ploiești va fi prezentat, destinat copiilor de peste 5 ani.

La ora 16:00, în aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”, va avea loc „The Y – Feels Like Flying” de la Compania Yldor (Spania).

La ora 17:00, „Emaus” de la Teatrul Excelsior București va fi prezentat, destinat adolescenților cu vârsta de peste 15 ani.

Evenimentele se vor încheia cu o paradă a percuționiștilor și suflătorilor, „Timba Art Show”, la ora 19:00.

La ora 20:00, va avea loc festivitatea de premiere la sala Teatrului de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario.

Distribuie acest articol