Părinții elevilor de la Școala nr. 23 își exprimă nemulțumirea față de începerea lucrărilor de reabilitare a instituției, în condițiile în care copiii vor fi mutați departe de locuințele lor.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 185

Sursa foto:

0:00

Nemulțumiri în rândul părinților de la Școala Gimnazială nr. 23

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială nr. 23 din Constanța își exprimă nemulțumirea față de decizia de reabilitare a unității de învățământ, care va necesita relocarea copiilor în alte școli. Aceștia consideră că unele dintre școlile în care vor fi repartizați sunt situate la distanțe semnificative de locuințele lor, cum ar fi cazul Școlii Gimnaziale nr. 40, aflată în cartierul CET.

Relocarea elevilor și provocările întâmpinate

O mamă a unui elev de 11 ani a declarat: „De anul acesta, școala intră în renovare. La o săptămână după începerea anului școlar, am aflat că elevii vor fi relocați în diverse unități de învățământ din oraș. De exemplu, copiii de clasa a IV-a vor merge la Școala Gimnazială nr. 40, care se află la aproximativ 4 km de casa noastră. Nu ni s-a oferit transport și suntem nevoiți să ne descurcăm singuri. Programul copiilor începe la ora 12.00, iar unul dintre părinți ar trebui să renunțe la locul de muncă pentru a-i asigura transportul în siguranță, având în vedere distanța mare, mai ales că se află în afara cartierului. Este o situație normală? Există părinți singuri care aveau încredere că copiii lor vor ajunge în siguranță la școală, având în vedere apropierea de casă. Unde mai este siguranța copiilor?”

Reacția autorităților școlare

În legătură cu această problemă, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a subliniat că situația este temporară și că reabilitarea unității de învățământ este necesară. „Fără un pic de deranj, nu putem renova. Este bine că putem să facem acest lucru. Elevii vor fi relocați în cadrul aceluiași municipiu, nu au fost scoși din Constanța. Vor fi schimbați prin rotație. Este o situație temporară și elevii beneficiază de transport gratuit cu mijloacele de transport în comun”, a declarat prof. Sorin Mihai.

Provocări în noul an școlar

Anul școlar 2024 – 2025 a început cu diverse provocări în mai multe unități de învățământ de la malul mării, cele mai frecvente nemulțumiri fiind legate de vizele de flotant.

Distribuie acest articol