PSD contestă „Legea Iohannis”. Detalii despre explicația deciziei și reacția PNL în urma anunțului social-democraților.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 163

Sursa foto:

0:00

Amânarea Legii pentru Candidații la Senat

Proiectul de lege care ar permite președintelui Iohannis să candideze la Senat în timp ce își exercită mandatul a fost amânat. Decizia a fost luată după ce Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat că va vota împotriva amendamentului, considerându-l „o non-prioritate”. De asemenea, Partidul Național Liberal (PNL) și-a schimbat poziția în această privință, iar legea nu va fi inclusă pe ordinea de zi a Parlamentului.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat că proiectul de lege care permite șefului statului să participe la alegerile legislative fără a renunța la mandatul său nu este o prioritate pentru niciuna dintre părțile implicate. „Această lege nu este o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvernul României și nici pentru Partidul Social Democrat”, a declarat Ciolacu după întâlnirea Biroului Permanent Național al PSD.

În urma acestei evoluții, liberalii intenționează să solicite avizul Biroului Electoral Central cu privire la acest amendament, în căutarea unor clarificări legale. Această situație subliniază o schimbare de atitudine în rândul partidelor politice cu privire la această propunere legislativă.

Distribuie acest articol