17 ani de la învestirea Preafericitului Părinte Daniel în funcția de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 198

Sursa foto:

0:00

17 Ani de la Întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh

Pe 30 septembrie 2024, Biserica Ortodoxă Română celebrează 17 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în funcția de Patriarh. Conform declarațiilor reprezentanților Patriarhiei Române, programul festivităților va începe între orele 09.00 și 11.00, prin oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală.

După această slujbă, la ora 11.00, va avea loc ceremonia Te Deum-ului, dedicată recunoștinței față de Dumnezeu pentru binecuvântările oferite Bisericii Ortodoxe Române și Preafericitului Părinte Daniel în perioada celor 17 ani de slujire patriarhală fructuoasă.

De la ora 12.00, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un moment festiv la care vor participa invitați de seamă ai Patriarhiei Române. Acestora li se vor alătura membri ai Sinodului Permanent, Secretarul de Stat pentru Culte, liderii cultelor religioase recunoscute din România, precum și membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mesajul Patriarhului Daniel cu Ocazia Începerii Noului An Școlar

Într-un mesaj recent, Patriarhul Daniel a subliniat importanța educației creștine, afirmând că aceasta este esențială pentru o conviețuire armonioasă atât în familie, cât și în societate.

Distribuie acest articol