Valentin Vrabie a fost declarat nevinovat! Hotărârea Curții de Apel este finală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 194

Sursa foto:

0:00

Decizie definitivă în cazul primarului din Medgidia

Pe 23 septembrie 2024, magistrații Curții de Apel Constanța au pronunțat o decizie în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, a fost acuzat de fals intelectual. În urma rejudecării apelului, instanța a decis achitarea acestuia, iar hotărârea este definitivă.

Valentin Vrabie fusese anterior condamnat de Judecătoria Medgidia la un an și șapte luni de închisoare în regim de detenție. La apel, pe 10 octombrie 2023, Curtea de Apel menținuse pedeapsa, dar suspendase executarea acesteia pe o perioadă de încercare. În continuare, Vrabie a contestat această decizie, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația, dispunând rejudecarea apelului.

Detalii despre sentința recentă

Apele judecate la Curtea de Apel Constanța pe 23 septembrie 2024 au dus la achitarea lui Vrabie. Instanța a desființat parțial sentința anterioară și, în rejudecare, a stabilit că „în baza art. 421 pct. 2 lit. a CPP, admite apelul declarat de apelantul inculpat Vrabie Valentin”. Aceasta a decis că Vrabie nu este vinovat pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual în legătură cu certificatul de atestare fiscală nr. 8577 din 20 iunie 2019, eliberat de Primăria Medgidia.

În același timp, instanța a menținut deciziile care au vizat desființarea ca fiind fals a documentului în privința creanțelor bugetare de plată scadente înregistrate de S.C. Holding Hondor Stil S.R.L. la data de 20 iunie 2019. Cheltuielile judiciare avansate de stat pentru judecarea cauzei în primele două instanțe rămân în sarcina lui Vrabie.

Acuzațiile inițiale

Reamintim că, potrivit procurorilor, pe 20 iunie 2019, Valentin Vrabie, în calitate de primar, a emis Certificatul fiscal nr. 8577/20.06.2019, în care se menționa în mod eronat că Ilie Hondoreanu, reprezentant al Holding Hondor Stil SRL, nu avea datorii la bugetul local. În realitate, conform anexei documentului, semnată și de Vrabie, acesta avea o datorie de 16.271 de lei. Documentul semnat a avut implicații legale, conducând la încheierea unor acte notariale emise de BNP Tragone George.

Probele administrate, inclusiv declarațiile martorilor, au demonstrat intenția directă a lui Vrabie de a săvârși faptele pentru care a fost acuzat, conform rechizitoriului întocmit de procurori.

Distribuie acest articol