Cazul persoanelor implicate în gestionarea depozitelor de substanțe dopante și steroizi din Năvodari și Valu lui Traian va fi reanalizat în camera preliminară.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 205

Sursa foto:

0:00

Patru persoane trimise în judecată pentru trafic de substanțe dopante în Năvodari și Valu lui Traian

Un caz de trafic ilegal de substanțe dopante a ajuns în fața instanței, având ca subiecți patru persoane, inclusiv Cristian Ionuț Enciu și concubina sa, Diana Rusa. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Constanța, unde a fost preluat în camera preliminară. Însă, în urma unei contestații, Tribunalul Constanța a decis rejudecarea, considerând că motivarea anterioară nu conținea toate elementele necesare.

Activitățile infracționale și descoperirile autorităților

În cadrul anchetei, s-a stabilit că Enciu se ocupa de comerțul ilicit cu substanțe dopante de mare risc, cu ajutorul Dianei Rusa, care administra depozite în județul Constanța. Aceștia livrau produsele către diverși clienți, fiind sprijiniți de inculpații Alexandru Stelian Pais și Florin Dinescu, care se ocupau de manipularea și transportul substanțelor.

Pe 23 decembrie 2023, Pais și Dinescu au fost surprinși în flagrant, manipulând și încărcând 155 de cutii și 13 saci cu produse dopante dintr-un depozit al lui Enciu. Această captură a inclus 135.830 de fiole, 192.560 de comprimate și 186,8 kilograme de fiole vrac, toate având o valoare totală pe piață de peste 900.000 de euro.

Continuarea activităților ilegale

În ciuda intervenției autorităților, Enciu și Rusa au continuat activitățile infracționale. Pe 10 februarie 2024, în depozitul lor din Năvodari, polițiștii au găsit 73.439 de cutii cu substanțe dopante, inclusiv tamoxifen și metandienonă, cu o valoare totală de aproximativ 2.000.000 de euro. Ulterior, pe 11 februarie 2024, un alt depozit din comuna Valu lui Traian a fost verificat, unde au fost descoperite 15.634 de cutii conținând 156.340 de fiole cu substanțe dopante, evaluându-se la aproximativ 1.000.000 de euro.

Confiscarea bunurilor și urmările legale

Procurorul a solicitat instanței confiscarea specială a substanțelor dopante, a unui autovehicul, a dispozitivelor electronice utilizate în activitățile infracționale și a sumelor de bani obținute din infracțiuni. Ancheta a fost realizată de Poliția judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului de la Judecătoria Constanța.

Distribuie acest articol