Intervenții fitosanitare în spațiile verzi din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 126

Sursa foto:

0:00

Tratamente fitosanitare în Constanța și Mamaia

Între 24 și 27 septembrie, în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, va avea loc o nouă serie de tratamente fitosanitare destinate combaterii dăunătorilor care afectează arborii și arbuștii ornamentali din parcuri, aliniamente stradale și zone verzi.

Substanța utilizată în cadrul acestor tratamente, Kaiso Sorbie, acționează eficient prin contact și ingestie asupra unei varietăți mari de insecte dăunătoare, având, de asemenea, și o acțiune ovicidă. Aceasta prezintă o toxicitate redusă pentru arbori, arbuști, oameni și animale.

Un alt aspect important al acestui tratament este durata sa de acțiune, care este îmbunătățită de protecția împotriva razelor UV. De asemenea, substanța are o rezistență crescută la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe precipitațiile.

Apicultorii și sericicultorii din zona municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, sunt sfătuiți să adopte toate măsurile de protecție necesare pentru a preveni contactul familiilor de albine cu insecticidele utilizate.

Distribuie acest articol