Klaus Iohannis efectuează o vizită în Statele Unite cu un aeronavă de lux.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 108

Sursa foto:

0:00

Klaus Iohannis, vizită oficială în Statele Unite

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu data de 24 septembrie 2024. Conform unei postări pe rețelele sociale, călătoria a început luni, de la Constanța, cu un zbor direct spre New York, care va dura aproximativ nouă ore. Zborul va fi realizat cu un avion privat de tip Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg.

Acest avion a fost folosit anterior de președinte pentru deplasările sale oficiale, inclusiv în lunile mai și iulie 2024, când a călătorit la Washington DC, și în august 2024, când s-a deplasat la Chișinău, în Republica Moldova. De asemenea, în 2023, același aparat de zbor a fost închiriat pentru vizitele oficiale din Emiratele Arabe Unite în martie, precum și pentru turneul din Africa, care a inclus Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, în noiembrie. De asemenea, președintele a utilizat acest avion și în aprilie 2024 pentru o vizită în Coreea de Sud.

Participarea la Adunarea Generală a ONU

În cadrul acestei vizite, Klaus Iohannis va participa la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU, un eveniment important pentru promovarea intereselor României pe plan internațional.

Distribuie acest articol