Întâlniri între Ciolacu și reprezentanții OMV Petrom privind exploatarea gazelor din Marea Neagră – Neptun Deep

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 121

Sursa foto:

0:00

Întâlnire între premierul Marcel Ciolacu și delegația OMV Petrom

Astăzi, 24 septembrie 2024, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu delegația OMV Petrom, condusă de Alfred Stern, director general executiv și președinte al consiliului de supraveghere OMV. Discuțiile au fost axate pe progresul proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cunoscut sub numele de Neptun Deep, precum și pe alte inițiative de investiții în sectorul energiei.

Proiectul Neptun Deep și implicarea guvernului

Premierul Ciolacu a subliniat importanța colaborării între autoritățile guvernamentale, OMV Petrom și Romgaz, menționând că acest parteneriat contribuie la avansarea proiectului Neptun Deep conform planificărilor. El a reafirmat angajamentul guvernului de a susține acest proiect, evidențiind beneficiile economice semnificative pentru România. Cu o valoare estimată la 4 miliarde de euro, investiția va furniza energia necesară atât cetățenilor, cât și economiei naționale, poziționând România ca un actor major pe piața energetică europeană.

Participanți la întâlnire

La întâlnirea de la Palatul Victoria au fost prezenți, alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, și președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier și al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon, Adriana Petcu. De asemenea, din partea OMV au participat Alfred Stern, Cristina Verchere, CEO OMV Petrom, și Alexandru Maximescu, vicepreședinte OMV Petrom.

Distribuie acest articol