Agenția Națională Antidrog a fost transferată la Ministerul Sănătății.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Agenția Națională Antidrog va fi subordonată Ministerului Sănătății

Agenția Națională Antidrog (ANA) va fi transferată în subordinea Ministerului Sănătății, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă. Această decizie vine ca parte a unei strategii mai ample de sprijin pentru tinerii afectați de traficul de droguri.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța ajutorului specializat pentru tinerii care devin victime ale consumului de droguri. Premierul a insistat că aceștia nu ar trebui tratați ca infractori, ci ca persoane care necesită asistență din partea experților din domeniul sănătății. „Este esențial ca Agenția Națională Antidrog să fie integrată în Ministerul Sănătății, deoarece ajutorul acordat acestor tineri trebuie să provină dintr-o abordare medicală, nu dintr-o perspectivă de ordine publică”, a explicat Ciolacu.

Prevenția, o prioritate esențială

În cadrul evenimentului intitulat „Viitorul se construiește azi! Sănătatea unei națiuni pleacă de la sănătatea copiilor noștri”, premierul a subliniat necesitatea intensificării campaniilor de prevenție în rândul tinerilor. „Este inacceptabil ca organizațiile care desfășoară campanii de prevenție să nu aibă acces în școli din diverse motive. Trebuie să educăm copiii cu privire la riscurile consumului de droguri și să le oferim instrumentele necesare pentru a se proteja”, a declarat Ciolacu.

Conform unui studiu recent realizat de organizația Salvați Copiii România, se estimează că unul din trei copii cunoaște pe cineva care a consumat substanțe psihoactive sau droguri. De asemenea, aproape jumătate dintre adolescenții cu vârste de peste 14 ani au recunoscut că au fumat sau au utilizat țigări electronice în ultima săptămână, iar aproape un sfert dintre aceștia au consumat alcool în aceeași perioadă.

Distribuie acest articol