Poștașii vor avea posibilitatea să încaseze datoriile la stat ale contribuabililor care se bucură de amnistia fiscală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 109

Sursa foto:

0:00

Poștașii vor încasarea datoriilor la stat prin amnistia fiscală

Contribuabilii care beneficiază de facilitățile ordonanței privind amnistia fiscală vor avea posibilitatea de a-și achita datoriile la stat prin intermediul poștașilor, conform unui proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor. Aceasta înseamnă că Compania Națională „Poșta Română” SA va prelua, pe baza unei convenții cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, servicii esențiale legate de gestionarea documentelor necesare pentru accesarea facilităților fiscale.

Printre documentele care vor fi transmise contribuabililor se numără scrisoarea de informare privind beneficiile și condițiile de accesare a facilităților fiscale, care va include detalii despre obligațiile bugetare restante la data de 31 august 2024. Aceasta va detalia suma totală a datoriilor, precum și cuantumul care poate fi anulat. De asemenea, se vor furniza modele pentru „Notificarea privind intenția de a beneficia de anulare a unor obligații bugetare” și „Cererii privind anularea unor obligații bugetare”.

Poșta va fi responsabilă și de preluarea și transmiterea plicurilor conținând aceste notificări către organul fiscal competent, asigurând astfel un proces mai simplu și accesibil pentru contribuabili în cadrul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 107/2024.

Distribuie acest articol