Universitatea Ovidius din Constanța lansează expoziția „Au venit americanii” – Crucea Roșie Americană în România după Primul Război Mondial.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 128

Sursa foto:

0:00

Expoziția „Au venit americanii” la Universitatea Ovidius din Constanța

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) a Universității Ovidius din Constanța, în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” din Târgu-Mureș, organizează expoziția intitulată „Au venit americanii” – Crucea Roșie Americană în România după Primul Război Mondial. Această inițiativă face parte din proiectul EDERA – The Ethos of Dialogue and Education: Romanian-American Cultural Negotiations (1920-1940) și se desfășoară în cadrul celei de-a 57-a ediții a Sesiunii Internaționale Pontica, organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

Detalii despre vernisaj

Vernisajul expoziției este programat pentru miercuri, 25 septembrie 2024, începând cu ora 12.30, la parterul corpului A din campusul universitar, situat pe Aleea Universității, nr. 1.

Conținutul expoziției

Expoziția va include peste 200 de fotografii, provenind din fonduri precum Library of Congress, John F. Kennedy Presidential Library and Museum din Boston și US National Archives din Washington. De asemenea, vor fi prezentate materiale din revistele „Red Cross Magazine”, „Junior Red Cross News” și „Revista Crucii Roșii a Tinerimii”. Curatorul acestui eveniment este conf. univ. dr. Daniel Citirigă.

Distribuie acest articol