Primăria oferă sprijin financiar pentru persoanele în vârstă.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 203

Sursa foto:

0:00

Premierea seniorilor și cuplurilor din Constanța

Primăria Constanța recunoaște meritele seniorilor care au atins vârste de 80, 90 sau 100 de ani, precum și cuplurile care celebrează „nunta de aur”. În perioada 23 – 29 septembrie 2024, un număr de 168 de vârstnici care au depus cereri în luna august vor primi premiile monetare prin mandat poștal la domiciliu.

Din totalul premiilor, 100 de seniori care au împlinit 80 de ani vor beneficia de 300 de lei fiecare, 21 de persoane care au atins vârsta de 90 de ani vor primi câte 500 de lei, iar cei care au împlinit 100 de ani vor primi 1.000 de lei. De asemenea, 47 de cupluri care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie vor primi, fiecare, 300 de lei, conform anunțului Primăriei Constanța.

Procedura de aplicare

Constănțenii care se încadrează în aceste criterii trebuie să trimită o cerere tip, împreună cu o copie conform cu originalul a certificatului de naștere, a cărții de identitate și, pentru cuplurile aniversare, a certificatului de căsătorie. De asemenea, este necesară o declarație pe proprie răspundere care să confirme veridicitatea documentelor, în cazul cererilor trimise electronic. Documentele pot fi depuse și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr. 116 C, în incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă, în zilele de luni, marți, miercuri, și vineri, între orele 08:30-16:30, iar joi între orele 08:30-18:30.

Informații suplimentare

Este important de menționat că cererile nu vor fi acceptate înainte de data aniversării respective. De asemenea, pentru cuplurile care solicită premiul, amândoi soții trebuie să fie în viață.

Distribuie acest articol