Proiectul de construire a unei parcări supraetajate în zona Dacia – Bulevardul Tomis – Piața Tomis III a obținut avizul de mediu.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 255

Sursa foto:

0:00

Promisiuni și Proiecte pentru Parcări Supraetajate în Constanța

De patru ani, autoritățile locale din Constanța au anunțat intenția de a construi parcări supraetajate în diverse zone ale orașului. Cu toate acestea, aceste proiecte au întâmpinat numeroase obstacole birocratice. În plus, nu toate planurile de investiții au fost bine primite de către cetățeni. De exemplu, în apropierea Casei de Cultură, locuitorii s-au opus cu vehemență construirii unei parcări cu patru etaje, invocând mai multe motive de îngrijorare.

Un alt proiect ce a fost recent avizat se află pe strada Progresului, în cartierul Km 4-5, unde a fost obținut, în sfârșit, acordul de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța. Aceeași situație se aplică și pentru parcarea supraetajată propusă în zona Dacia, între Bulevardul Tomis și Piața Tomis III.

Săptămâna trecută, în urma evaluării impactului asupra mediului, APM Constanța a anunțat că proiectul de construire a parcării publice supraetajate în zona Dacia – Bulevardul Tomis, Piața Tomis III nu necesită o evaluare suplimentară de mediu.

Amplasamentul propus se află pe domeniul public al municipiului Constanța, în apropierea Bulevardului Tomis. Terenul, cu numărul cadastral 257734, este înconjurat de Bulevardul Tomis, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zone verzi și clădiri de locuințe colective, având o suprafață totală de 5.089 mp.

Parcarea va dispune de un regim de înălțime de patru etaje, oferind 177 de locuri de parcare, dintre care 47 vor fi la sol, iar 130 în zona supraterană.

Scopul principal al acestui proiect este de a oferi o alternativă pentru parcările de pe stradă, facilitând reutilizarea spațiului public acum ocupat de acestea, care va fi dedicat transportului public și infrastructurii pentru mobilitate activă. Noua parcare va contribui la reducerea congestionării căilor de acces auto și pietonale.

De asemenea, parcarea va include locuri pentru încărcarea vehiculelor electrice, iluminat public interior și exterior, supraveghere video, bariere la intrare și ieșire, control automat al accesului, rigole pentru drenajul apei pluviale, zone verzi, sistem de alarmare luminos și acustic, precum și panouri fotovoltaice pentru energie regenerabilă.

Distribuie acest articol