Proiectul de construcție a primului corp al Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu se apropie de finalizare.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 200

Sursa foto:

0:00

Lucrări Avansate la Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu

Primăria Mihail Kogălniceanu a finalizat, la sfârșitul anului trecut, atribuirea contractului pentru renovarea completă a două corpuri de clădire ale liceului din localitate. Firma care a câștigat licitația este Gericom Industry Support SRL. În prezent, lucrările la primul corp sunt aproape de finalizare, iar elevii vor fi mutați acolo pentru desfășurarea orelor de curs. Lucrările la corpul al doilea vor continua după ce elevii se vor muta în noul spațiu.

Stadiul Proiectului de Renovare

Reprezentanții Primăriei Mihail Kogălniceanu au oferit informații actualizate despre stadiul proiectului. Lucrările la corpul I au fost executate în mare parte, în timp ce avansul lucrărilor la corpul al II-lea este mai redus, deoarece elevii au desfășurat orele în acel spațiu. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 15.274.560,99 lei, fără TVA.

Condițiile Construcției și Lucrările Necesare

Studiile geotehnice realizate de constructor au evidențiat o stare avansată de degradare a sistemului de fundații existent, care era realizat din balast cu ciment. În plus, șarpanta existentă era din lemn afectat, deteriorată din cauza infiltrațiilor de apă și a atacurilor insectelor dăunătoare. Noile lucrări se concentrează pe înlocuirea zidăriei afectate, pe cămășuirea fundațiilor existente pentru a spori capacitatea portante a acestora și pentru ancorarea plaselor de cămășuire la pereții suprastructurii.

Obiectivul Proiectului

Obiectivul principal al acestui proiect este îmbunătățirea fondului construit public al comunei Mihail Kogălniceanu, printr-o abordare integrată care se axează pe eficientizarea energetică și consolidarea seismică a clădirilor publice ridicate înainte de anul 2000.

Distribuie acest articol