Lucrările de reabilitare energetică a unor blocuri din Constanța nu au început încă, iar Primăria continuă să analizeze ofertele.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 122

Sursa foto:

0:00

Proiecte de eficiență energetică în Constanța

Primăria Constanța a inițiat în anul 2022 o serie de proiecte destinate îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din oraș. În prezent, aceste proiecte se află în etapa de elaborare a documentațiilor tehnico-economice, vizând reabilitarea energetică a mai multor blocuri din zonele Badea Cârțan, Soveja și Casa de Cultură.

Obiectivele proiectelor

Scopul principal al acestor inițiative este tranziția către un fond construit mai rezilient și ecologic. În mod specific, se urmărește renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Licitații pentru execuția lucrărilor

În aprilie 2024, administrația locală a demarat procesul de licitație pentru execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice a clădirilor rezidențiale. Au fost organizate trei licitații, câte una pentru fiecare dintre zonele menționate anterior: Badea Cârțan, Soveja și Casa de Cultură. Blocurile vizate pentru renovare includ K9, K10, K11, K12, K13, K14 și K15, toate situate pe strada Badea Cârțan, precum și blocurile FT3A, FT3B și FT4 de pe strada Soveja, și blocurile L48, L49 și L50 de pe strada I.G. Duca.

Statusul licitațiilor

De la începutul lunii aprilie până în prezent, Municipalitatea nu a încheiat niciun contract, licitațiile fiind în continuare în proces de evaluare a ofertelor, conform informațiilor furnizate de Biroul de presă al Primăriei Constanța.

Consultanță pentru reabilitare

La sfârșitul lunii iunie, administrația locală a atribuit contracte pentru servicii de consultanță specializată, necesare în cadrul procedurilor de achiziție pentru lucrările de reabilitare a blocurilor din zonele Soveja și Badea Cârțan. Aceste contracte au fost câștigate de firma Energie Urbană Rsgroup, cu o valoare totală de 24.000 de lei.

Finanțarea proiectelor

Proiectele beneficiază de finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Perioada de implementare este de 36 de luni, începând din decembrie 2022, data semnării contractelor de finanțare.

Distribuie acest articol