Proiect de modernizare: Nou centru pentru colectarea voluntară a deșeurilor în Limanu

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 206

Sursa foto:

0:00

Un nou centru de colectare a deșeurilor în comuna Limanu

Începând cu luna ianuarie, locuitorii comunei Limanu vor beneficia de un centru special dedicat colectării voluntare a diverselor tipuri de deșeuri. Primăria din Limanu a dat startul lucrărilor pentru construirea unui centru de colectare prin aport voluntar (CAV), destinat să răspundă nevoilor comunității în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Primarul comunei, Daniel Gheorghe Georgescu, a subliniat importanța acestui proiect, afirmând: „Este un proiect ambițios care va rezolva o mare parte a problemelor legate de colectarea și managementul deșeurilor în zonă. Oamenii vor putea aduce, fără costuri, toate tipurile de deșeuri, fie că este vorba de resturi de construcții, sticle, metal, deșeuri de grădină, plastic, mobilier sau chiar deșeuri periculoase. Aceasta este o realizare majoră, atât pentru calitatea vieții cetățenilor, cât și pentru gestionarea eficientă a deșeurilor și protecția mediului.”

Detalii despre centrul de colectare

Centrul va dispune de platforme betonate echipate cu facilități pentru depozitarea și gestionarea unei varietăți de deșeuri. Printre dotările acestuia se numără o zonă administrativă, camere frigorifice pentru deșeuri animale provenite din gospodării, un separator de hidrocarburi și un spațiu verde de peste 440 mp. Suprafața totală a centrului va depăși 2500 mp.

Proiectul are o durată de execuție estimată la 4 luni, cu finalizarea lucrărilor preconizată pentru începutul lunii ianuarie 2025. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 2,7 milioane lei, inclusiv TVA.

Distribuie acest articol