INFOTRAFIC: Circulația se desfășoară în condiții de ceață pe diverse rute din Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 118

Sursa foto:

0:00

Alertă de ceață în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că miercuri, 25 septembrie, la ora 06:40, s-a semnalat apariția ceaței dense, care afectează vizibilitatea în trafic. Aceasta a scăzut sub 200 de metri, iar în unele zone, vizibilitatea este sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

De asemenea, vizibilitatea a fost redusă și pe autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea, unde aceasta se află sub 200 de metri.

Recomandări pentru conducători auto

În condiții de ceață, polițiștii recomandă șoferilor să adopte măsuri de precauție. Aceștia ar trebui să reducă viteza, să mărească distanța față de vehiculele din față și să utilizeze corect luminile. De asemenea, este important ca pietonii, bicicliștii și căruțașii să conștientizeze faptul că, pe timp de ceață, devin mai greu vizibili în trafic.

Reguli de circulație pe autostrăzi

În ceea ce privește circulația pe autostrăzi în astfel de condiții meteorologice, este esențial să se respecte următoarele reguli:

  • Nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență!
  • În cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, activați luminile de avarie, purtați vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante la distanțe mai mari!

Respectarea acestor măsuri poate contribui la creșterea siguranței în trafic pe timp de ceață.

Distribuie acest articol