Șacalul, responsabil pentru crimele de pe litoral, se află la Curtea de Apel: se analizează apelul într-un alt caz.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 113

Sursa foto:

0:00

Neculai Mitrea, cunoscut sub numele de „Șacalul”, adus la Curtea de Apel Constanța

Neculai Mitrea, care a intrat în atenția publicului după ce a comis omorul a două femei în Constanța, a fost prezentat miercuri, 25 septembrie, la Curtea de Apel Constanța. Acesta este implicat într-un alt dosar, în care a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare în regim de detenție. Judecătorii se pronunță în prezent asupra apelului formulat.

Mitrea a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis, conform articolului 335 din Codul Penal. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Tulcea pe 21 decembrie 2023. Pe 31 iulie 2024, el a fost condamnat la aceeași pedeapsă de 1 an și 6 luni, însă decizia nu este încă definitivă.

Incidentul cu mașina furată

Incidentul care a dus la această condamnare a avut loc în luna decembrie 2023, când Mitrea a furat o mașină și s-a răsturnat cu ea pe câmp, similar cu o întâmplare anterioară de la Sinoe. Pe 5 decembrie 2023, în jurul orei 7.00, un echipaj al Poliției din cadrul Serviciului Rutier Tulcea a fost alertat prin apel 112 cu privire la un autoturism Volkswagen Passat avariat, aflat pe DN 22. Două persoane, în stare evidentă de ebrietate, se aflau în apropierea mașinii și au plecat către localitatea Cataloi.

Polițiștii au ajuns la locul incidentului, au identificat mașina și au pornit în urmărirea celor două persoane, pe care le-au găsit pe câmp. Odată ajunși, au reușit să le legitimeze, una dintre ele fiind Neculai Mitrea. Deși nu au recunoscut implicarea în accident, Mitrea prezenta răni pe față.

Testarea alcoolscop și recunoașterea faptei

Polițiștii le-au solicitat celor doi să se supună testării cu alcooltestul. Rezultatele au arătat o concentrație de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre ei și 0,61 mg/l pentru Mitrea. Niciunul dintre ei nu deținea permis de conducere, iar la spital au creat scandal și au refuzat să ofere probe biologice.

În cele din urmă, Neculai Mitrea a recunoscut faptele. El a explicat că, cu o seară înainte, fusese la domiciliul unui prieten din Tulcea, unde consumaseră băuturi alcoolice. După ce gazda a adormit, Mitrea a furat cheile mașinii și 402 lei din casă, plecând ulterior cu un alt bărbat. A condus prin diverse străzi din Tulcea și, rulând cu aproximativ 200 km/h pe DN 22, s-a răsturnat cu vehiculul.

Distribuie acest articol