Întâlnirea semestrială de pregătire a conducătorilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 177

Sursa foto:

0:00

Convocarea semestrială a șefilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Tulcea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea a organizat pe 25 septembrie 2024 o convocare semestrială dedicată pregătirii șefilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Evenimentul a fost realizat conform Planului de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pentru anul 2024.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte esențiale legate de implementarea reglementărilor stabilite prin Criteriile de performanță, care se referă la constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Aceste reglementări au fost aprobate prin Ordinul nr. 51 din 15 martie 2024. De asemenea, s-a abordat organizarea și conducerea activităților specifice de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, precum și instruirea populației cu privire la comportamentul și acțiunile necesare în zonele de graniță cu Ucraina.

La finalul activității, au avut loc discuții constructive, în cadrul cărora reprezentanții serviciilor voluntare au formulat sugestii și propuneri referitoare la materialele prezentate. ISU ”Delta” Tulcea a profitat de această ocazie pentru a exprima recunoștința față de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, apreciind colaborarea și sprijinul acordat în misiunile desfășurate în județul Tulcea.

Distribuie acest articol