A decedat antreprenorul Sever Mureșan.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 109

Sursa foto:

0:00

Sever Mureşan, fost jucător de tenis român, a decedat la 75 de ani

Sever Mureşan, primul jucător profesionist român membru al ATP, a decedat la vârsta de 75 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri de CS Dinamo pe pagina oficială a clubului. Mureşan a murit noaptea trecută în Franţa, unde se afla internat după un atac vascular cerebral.

Cariera sportivă

Născut pe 23 octombrie 1948, Sever Mureşan a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport. A devenit campion național cu Dinamo în 1968, în proba de dublu. În 1970, a devenit primul jucător profesionist român care a obținut statutul de membru al ATP, având o contribuție semnificativă la echipa de Cupa Davis a României.

Afaceri și controverse

După Revoluția din 1989, Mureşan a intrat în lumea afacerilor, organizând în România cel mai mare turneu de tenis, Open Romania. În 1991, a fondat Banca Dacia, care a intrat în faliment, iar în 1999 a fost inculpat și extradat din Ungaria. Deși a fost achitat în 2005 în România, în noiembrie 2000, Curtea Corecțională din Elveția l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru o escrocherie de 25 de milioane de dolari legată de Banca Dacia Felix. În 2004, a fost condamnat în Franța la un an și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

Distribuie acest articol