Primăria din Constanța a creat două scuaruri mediane la trecerile de pietoni de pe Bulevardul 1 Mai și pe Șoseaua Mangaliei.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 142

Sursa foto:

0:00

Reamenajarea Trecătorilor de Pietoni în Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul SC Confort Urban SRL, a realizat recent amenajarea a două scuaruri mediane la trecerile de pietoni de pe bulevardul 1 Mai, în apropierea Liceului Tehnologic „C. A. Rosetti”, și pe Șoseaua Mangaliei, în zona Doraly.

Lucrările au implicat decopertarea stratului de covor asfaltic și montarea bordurilor care delimitează zona pietonală. În centrul drumului a fost construit un scuar, iar refugii protejate cu garduri au fost amplasate pentru a permite pietonilor să ajungă în siguranță la mijlocul șoselei, oferindu-le ocazia de a se asigura înainte de a traversa.

După finalizarea asfaltării, s-au aplicat marcajele transversale, iar indicatoarele rutiere au fost dotate cu iluminare intermitentă, pentru a fi mai vizibile pe timpul nopții sau în condiții meteorologice dificile.

Decizia de reamenajare a acestor treceri de pietoni a fost luată de Comisia de Circulație, ca urmare a solicitărilor venite din partea locuitorilor din zonă, fiind aprobată și de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța – Serviciul Rutier.

Autoritățile fac apel la participanții la trafic să acorde o atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația semnalizării rutiere!

Distribuie acest articol