Conflict între două familii în Cumpăna, legat de un copil: intervenții la DGASPC și altercații pe stradă.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 142

Sursa foto:

0:00

Scandal în Cumpăna între familiile Regep și Vintilă

Un conflict intens a izbucnit în localitatea Cumpăna, între familiile Regep și Vintilă, în urma despărțirii unui cuplu. Mărul discordiei este un copil rezultat din relația celor doi. Mama copilului, aparținând familiei Regep, susține că a dus minorul să-și viziteze bunicii paterni, însă aceștia au refuzat să-i restituie copilul. Această situație a degenerat într-o ceartă, culminând cu agresiuni fizice și apeluri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Contextul conflictului

Reclamanta și pârâtul au avut o relație de concubinaj, care s-a încheiat pe 15 august 2024, când femeia a părăsit domiciliul comun împreună cu minorul, mutându-se la părinții săi în Cumpăna. Conflictul între cele două familii a fost generat de faptul că mama a încredințat copilul bunicii paterne pentru a-l vizita, însă, a doua zi, când a încercat să recupereze minorul, a întâmpinat opoziția acesteia, ceea ce a dus la o altercație între familii.

Acuzațiile părților implicate

Reclamantele, incluzând mama minorului și alte două femei, au declarat că băiatul a fost încredințat bunicii paterne doar pentru câteva ore, dar bunica nu a respectat înțelegerea, refuzând să restituie copilul. Pe de altă parte, pârâții afirmă că minorul le-a fost încredințat definitiv pentru creștere și educație, deoarece reclamantele ar fi dorit să plece în străinătate.

Incidentele violente

Pe 7 septembrie 2024, femeia, împreună cu sora sa, s-au deplasat la domiciliul pârâților, unde au avut parte de discuții contradictorii ce s-au transformat în agresiuni fizice și verbale din partea a doi bărbați din familia Vintilă. De asemenea, a treia reclamantă a intervenit în conflict și a fost, de asemenea, agresată.

Intervenția autorităților și măsurile luate

Înainte de a se îndrepta spre casa familiei Vintilă, reclamantele au contactat telefonic reprezentanții DGASPC Constanța, solicitând ajutor pentru a recupera minorul. În urma incidentului, la Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Constanța, s-a constatat că una dintre reclamante a suferit un traumatism hemitorace stâng, iar celelalte două au avut contuzii și echimoze, toate rezultând din agresiune.

Decizia instanței

În urma acestor evenimente, cele trei femei au solicitat instanței un ordin de protecție, cererea fiind admisă parțial. Judecătorii au decis emiterea unui ordin de protecție valabil timp de o lună, interzicând pârâților să se apropie de reclamante în această perioadă.

Distribuie acest articol