Interesat să urmezi o carieră în poliție, jandarmerie sau pompieri? Ultima zi pentru a te înscrie la concursul de admitere în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne este pe 6 octombrie, iar 2.880 de locuri sunt disponibile.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 193

Sursa foto:

0:00

Concurs de Admitere în Şcolile Postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne

Cei interesați să devină polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră au posibilitatea de a se înscrie, până pe 6 octombrie, la concursul de admitere în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. În această sesiune, care se desfășoară între octombrie și decembrie, sunt disponibile 2.880 de locuri.

Procedura de Înscriere

Candidatul trebuie să completeze cererea de înscriere într-un mod lizibil, să o semneze și să o transmită exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a unității de recrutare, inclusiv în zilele de weekend. Documentele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare trebuie depuse până la data de 24 octombrie, perioadă în care va avea loc și evaluarea psihologică a candidaților.

Probele de Concurs

Candidatul care este declarat apt psihologic va susține două probe: proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice. Proba fizică se va desfășura între 1 și 6 noiembrie, în centrele zonale de selecție, în funcție de unitatea de învățământ aleasă de candidat.

Centrele de Evaluare

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” va evalua candidații din București și județele Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman și Tulcea. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina va evalua candidații din Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea. Cei din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj și Sibiu vor fi evaluați la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Candidații din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș vor susține proba la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. Cei din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea vor fi evaluați la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, iar candidații din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui vor susține proba la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Candidații pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești vor susține proba de evaluare a performanței fizice exclusiv la sediul acestei instituții.

Evaluarea Cunoștințelor

Proba de evaluare a cunoștințelor se va desfășura pe 9 noiembrie și va consta într-un test grilă. Acesta va include întrebări din disciplina limba română (40%), limbă străină (15%), legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne și instituțiile politice ale statului (20%), precum și subiecte de educație civică, capacitate de analiză și raționament logic (15%).

Examinarea Medicală și Rezultatele Finale

Examinarea medicală pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri disponibile va avea loc în ordinea descrescătoare a notelor finale, între 13 noiembrie și 23 decembrie. Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate la sediul unităților de învățământ și publicate pe site-urile oficiale ale acestora, până pe 24 decembrie.

Cifre de Școlarizare

Defalcate pe instituții, locurile disponibile pentru această sesiune sunt următoarele: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – 300 de locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 350 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350 de locuri.

Pompieri și Protecție Civilă din Boldești: O capacitate de 300 de locuri

Unitatea de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești dispune de o capacitate de 300 de locuri, pregătită să răspundă eficient la situațiile de urgență. Această infrastructură joacă un rol esențial în asigurarea siguranței comunității locale, fiind dotată cu echipamente moderne și personal bine pregătit.

Importanța unității pentru comunitate

Prezența acestei unități de pompieri este crucială pentru gestionarea rapidă și eficientă a incendiilor, accidentelor și altor situații de urgență. Prin activitatea sa, unitatea contribuie la protecția vieților și bunurilor cetățenilor, demonstrând un angajament constant față de siguranța comunității.

Pregătire și dotări

Unitatea este dotată cu echipamente de ultimă generație și beneficiază de o echipă de profesioniști care participă la cursuri de formare continuă. Aceștia sunt pregătiți să intervină în diverse situații, asigurându-se că sunt mereu la curent cu cele mai bune practici în domeniul intervențiilor de urgență.

Concluzie

Unitatea de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești nu este doar un punct de intervenție, ci un simbol al grijii și responsabilității față de comunitate, având un impact semnificativ asupra siguranței cetățenilor din zonă.

Distribuie acest articol