Ministrul Mediului a efectuat un zbor cu elicopterul deasupra sudului României, unde a identificat numeroase depozite ilegale de deșeuri.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 182

Sursa foto:

0:00

Ministrul Mediului subliniază importanța măsurilor îndrăznețe în gestionarea deșeurilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a evidențiat necesitatea implementării unor măsuri curajoase pentru a îmbunătăți trasabilitatea și managementul deșeurilor. Declarațiile sale au avut loc joi, în urma unei inspecții aeriene a digurilor de apărare de-a lungul Dunării, unde a observat prezența depozitelor ilegale de deșeuri în aproape fiecare comună.

Fechet a subliniat că problema depozitelor ilegale de deșeuri nu afectează doar mediul, ci și comunitățile locale. „Luni am participat la o misiune de verificare a digurilor de apărare la Dunăre. Avem aproape 1.200 km de lucrări de acest tip. Din aer, aproape în fiecare comună am observat câte un depozit ilegal de deșeuri. Am identificat zeci, dacă nu sute, de astfel de locații, fie cu deșeuri din construcții și demolări, fie cu alte tipuri de deșeuri,” a declarat ministrul.

El a insistat asupra necesității de a lua decizii curajoase în ceea ce privește managementul deșeurilor și a menționat măsuri precum „Plătește pentru cât arunci”. Aceste inițiative vor necesita un efort suplimentar din partea autorităților locale. „Ceea ce facem la minister, prin achiziția de insule digitalizate, ne permite să monitorizăm cine și cât aruncă la gunoi. De asemenea, centrele de colectare cu acord voluntar sunt extrem de benefice pentru gestionarea eficientă a deșeurilor,” a adăugat Fechet.

Distribuie acest articol