Întâlnire la Palatul Victoria privind măsurile necesare pentru sectorul românesc al Dunării

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 144

Sursa foto:

0:00

Ședință operativă la Palatul Victoria pentru analiza situației pe Dunăre

Premierul Marcel Ciolacu a convocat astăzi, 26 septembrie 2024, la ora 16:00, o ședință operativă la Palatul Victoria. Scopul întâlnirii este evaluarea măsurilor necesare pentru sectorul românesc al Dunării, având în vedere avertizările meteorologice emise de specialiști.

Conform unui comunicat al Guvernului, la această întâlnire vor participa vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Sorin Lucaci, Rădoi Ianăș de la Societatea Hidroelectrica, precum și directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, și președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Georgian Pop.

În cadrul unei emisiuni recente, Elena Mateescu a anunțat că o masă de aer polar va ajunge deasupra României. Aceasta se va forma deasupra Europei de Vest începând de joi și sunt deja emise coduri portocalii în Italia și Elveția. Masa de aer polar se preconizează că va afecta țara noastră duminică, coincizând cu viitura de pe Dunăre.

Distribuie acest articol