Nava lovită de ruși în Marea Neagră a sosit în portul local.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 160

Sursa foto:

0:00

Nava atacată de ruși a ajuns în Portul Constanța

Nava care a fost ținta focului deschis de forțele ruse în Marea Neagră, la mijlocul lunii august, a sosit recent în Portul Constanța. Conform informațiilor disponibile, se desfășoară acum manevre pentru descărcarea cerealelor pe care aceasta le transporta.

Grupul TTS va gestiona operațiunile pentru cele 26.550 de tone de cereale ucrainene, achiziționate de Egipt prin intermediul General Authority For Supply Commodities (GASC). Aceste cereale se aflau pe nava avariată în urma unui atac cu rachetă, în noaptea de 11 spre 12 septembrie, în Zona Economică Exclusivă a României, în timp ce nava se îndrepta de la Cernomorsk, Ucraina, către Egipt. După incident, nava a fost redirecționată și a ajuns în Portul Constanța.

TTS Operator, în colaborare cu Canopus Star, va coordona recuperarea cerealelor din hambarul nr. 3, care a suferit daune din cauza exploziei. După ce TTS Operator va separa volumul de marfă neafectată, Canopus Star va realiza curățarea și uscarea cerealelor afectate din cala avariată. Cerealele din celelalte patru hambare ale navei, împreună cu cele recuperate din hambarul nr. 3, vor fi transbordate de TTS Operator după ce va fi desemnată nava care va prelua marfa din nava avariată.

Distribuie acest articol