Premierul Ciolacu: „Ciclonul se va deplasa din est spre sud, afectând Călărași, Dâmbovița și Ialomița.”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 204

Sursa foto:

0:00

Premierul Ciolacu avertizează asupra mutării ciclonului în sudul țării

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu miniștrii de resort, a participat în această dimineață la o ședință de urgență organizată la Ministerul Mediului, alături de reprezentanți ai Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și Apele Române, precum și alți responsabili din domeniu. Conform informațiilor primite, ciclonul care a afectat deja România își va schimba direcția, îndreptându-se spre sudul țării.

Județele cele mai expuse riscurilor sunt Călărași, Dâmbovița și Ialomița, în special din cauza existenței bazinelor piscicole. Există temeri că acestea ar putea ceda, provocând inundații severe.

„Astăzi a avut loc o ședință la Ministerul Mediului, iar una va avea loc și în această după-amiază. Conform celor mai recente informații, ciclonul se va deplasa din est spre sud, afectând în mod special Călărași, Dâmbovița și Ialomița. Acolo se află bazine piscicole, iar riscul de spargere este real”, a declarat premierul Ciolacu, după ce a fost informat despre situația actuală.

În contextul acestei amenințări, premierul a solicitat formarea de echipe mixte care să se deplaseze din ușă în ușă pentru a informa populația. De asemenea, a subliniat importanța protejării persoanelor cu dizabilități, pacienților aflați în dializă și celor cu alte afecțiuni medicale grave, care ar trebui relocate în zone mai sigure înainte de venirea ploilor.

Distribuie acest articol