Șeful Diviziei Trafic de la CFR Constanța, sub anchetă penală pentru corupție la examenele de angajare

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 145

Sursa foto:

0:00

Punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unui șef de divizie CFR

Pe 26 septembrie 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a anunțat inițierea acțiunii penale împotriva lui Gheorghe Șoldan, șef al Diviziei Trafic din cadrul CFR S.A. – Sucursala Regională CF Constanța. Inculpatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată și a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Detalii privind acuzațiile

Conform probatoriului administrat până în prezent, Gheorghe Șoldan ar fi primit, în perioada mai-septembrie 2024, suma totală de 11.500 de lei de la o martoră denunțătoare. Aceste sume ar fi fost oferite cu scopul de a-i asigura denunțătoarei câștigarea unui concurs pentru ocuparea unui post de acar, prin furnizarea întrebărilor și răspunsurilor de la testul scris. Datele la care s-ar fi produs aceste fapte includ 24 mai 2024, 20 iunie 2024, 6 august 2024 și 11 septembrie 2024.

Propunerea de arestare preventivă

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, care a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța pentru soluționare. Investigațiile beneficiează de sprijinul poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Constanța.

Presumția de nevinovăție

Este important de menționat că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea sau arestarea preventivă sunt etape și măsuri reglementate de Codul de procedură penală, care nu afectează în niciun fel prezumția de nevinovăție de care beneficiază orice persoană acuzată în cadrul procesului penal.

Distribuie acest articol