Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” lansează proiectul „Cenotaful omagial Anatole Magrin”, destinat a fi amplasat în orașul Constanța.

Dobrogea Online

0:00 Lansarea unui nou proiect dedicat lui Anatole Magrin Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” din Constanța anunță cu entuziasm debutul unui nou proiect dedicat personalității lui Anatole Magrin. Inițiativa a fost propusă de Mons. Ieronim Iacob și Gabriel Octavian Nicolae, reprezentanți ai Societății Culturale „Magrin 1878”, având un sprijin financiar considerabil din partea Companiei Argenta, […]

0:00

Lansarea unui nou proiect dedicat lui Anatole Magrin

Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” din Constanța anunță cu entuziasm debutul unui nou proiect dedicat personalității lui Anatole Magrin.

Inițiativa a fost propusă de Mons. Ieronim Iacob și Gabriel Octavian Nicolae, reprezentanți ai Societății Culturale „Magrin 1878”, având un sprijin financiar considerabil din partea Companiei Argenta, reprezentată de Stelian Fottu. Proiectul se intitulează „Cenotaful omagial Anatole Magrin”.

Importanța cenotafului în recunoașterea lui Magrin

Realizarea acestui cenotaful este un moment semnificativ pentru recunoașterea și omagierea lui Anatole Magrin, considerat o figură emblematică a orașului Constanța.

Monumentul, a cărui schiță este prezentată alăturat, va fi construit din calcar Vratza și va fi amplasat în curtea Bisericii Catolice Sf. Anton de Padova din Constanța.

Detalii despre monument

Pe fața frontală a cenotafului vor fi gravate numele lui Magrin, precum și datele sale de naștere și deces, însoțite de un citat reprezentativ care reflectă atașamentul său față de România, patria sa adoptivă.

În partea superioară a monumentului va fi plasat un bust mic din bronz. Pe reversul acestuia, se vor inciza informații relevante despre contribuțiile lui Magrin la dezvoltarea orașului și numele celor care au sprijinit realizarea acestui omagiu.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu