Activități în Tulcea pentru informarea și responsabilizarea proprietarilor de animale, în contextul creșterii nivelului fluviului Dunărea.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 143

Sursa foto:

0:00

Atenționare privind protecția animalelor în contextul creșterii debitului Dunării

În data de 27 septembrie 2024, având în vedere prognoza hidrologică care indică o creștere a debitului fluviului Dunărea, autoritățile au intensificat măsurile de prevenire a situațiilor de urgență. Această creștere ar putea conduce la viituri care, prin intensitate și durată, pot afecta siguranța atât a cetățenilor, cât și a animalelor. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au inițiat acțiuni de informare și conștientizare pentru reprezentanții unităților administrativ-teritoriale (U.A.T.) și pentru populația din zonele expuse riscurilor.

Recomandările adresate de polițiștii din Tulcea sunt clare: toți deținătorii de animale trebuie să acționeze cu responsabilitate, asigurând condiții adecvate de adăpost pentru acestea. Este esențial să fie create spații sigure în care animalele să fie protejate în caz de creșteri ale nivelului apei. De asemenea, este important să existe locuri prestabilite pentru evacuarea animalelor în situații de urgență, precum și mutarea lor în zone sigure, unde să beneficieze de condiții corespunzătoare de adăpostire, hrană și îngrijire.

Distribuie acest articol