Boloș asigură că până la sfârșitul anului vor fi funcționale scanerele cu raze X în stațiile de la Constanța Nord, Constanța Sud, Iasccea, Halmeu și Oravița.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 113

Sursa foto:

0:00

Un nou scaner cu raze X în vama Siret

Un scaner cu raze X este pregătit să devină operațional în vama Siret, iar până la sfârșitul acestui an, echipamente similare vor fi instalate și în punctele de frontieră din Constanţa Nord, Constanţa Sud, Iasccea, Halmeu și Oraviţa. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-o postare pe rețelele sociale.

Prioritatea luptei împotriva contrabandei

Ministrul a subliniat că în vama Siret se finalizează ultimele formalități procedurale pentru a avea funcțional un scaner destinat camioanelor începând din luna octombrie. Marcel Boloș a menționat că lupta împotriva contrabandei și evaziunii fiscale reprezintă o prioritate în mandatul său, cu scopul de a asigura o concurență echitabilă între companii. De asemenea, a evidențiat progresele înregistrate, subliniind că scanerele încep să fie implementate în cele mai importante puncte de frontieră din țară, contrar scepticismului anterior.

Rezultate semnificative în punctele deja operaționale

Ministrul a menționat că scanerele existente în Albița și Giurgiulești au adus rezultate notabile. De asemenea, el a asigurat că monitorizează constant stadiul proiectelor importante prin întâlniri periodice cu conducerea Autorității Vamale Române. Boloș a reiterat că se respectă graficul stabilit și că până la finalul anului vor fi funcționale scanerele în toate punctele menționate anterior.

Distribuie acest articol