CSM Constanța a realizat o performanță remarcabilă: trei echipe în competițiile europene!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 135

Sursa foto:

0:00

CSM Constanța, Lider în Cupele Europene

CSM Constanța este singurul club din România care are în acest sezon trei echipe participând în grupele Cupelor Europene. Baschetul masculin s-a alăturat deja echipelor de baschet feminin și handbal masculin, care au reușit să se califice în grupele europene după campanii anterioare de succes. Această realizare reflectă munca asiduă depusă încă de la înființarea clubului, iar acum, după câteva sezoane, se dovedește că se poate atinge un nivel tot mai înalt.

Clubul din Constanța are trei echipe care vor concura în grupele cupelor europene. Campioana la baschet feminin va evolua în EuroCup, având în vedere că echipa antrenată de Alex Olteanu a obținut prima sa calificare în Euroliga, cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa.

Performanță și Ambiție

„Suntem în grupele europene, ceea ce reprezintă deja o reușită, având în vedere condițiile actuale. Am reușit să ne autodepășim atât în ceea ce privește performanța sportivă, cât și organizarea, unde cerințele sunt extrem de ridicate. Consider că am realizat mult mai mult decât se așteptau unii. Am crezut în continuitate și în acești sportivi, iar surprizele au continuat să apară. Suntem în grupele europene și, investind în tot ce ne înconjoară, cred că putem obține și mai mult”, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

„Echipele noastre oferă maximum de performanță fanilor, aici, la Constanța. Dacă ne dorim să ajungem la un nivel superior, cum ar fi Liga Campionilor la handbal sau EuroLeague la baschet, este esențial ca orașul nostru să dispună de condiții și infrastructură adecvate. În prezent, la fel ca alte orașe, avem nevoie de investiții pentru a ne putea propune performanțe mai înalte. Altfel, nu vom avea ocazia să participăm la competiții superioare decât cele în care ne-am calificat acum”, a adăugat acesta.

Sprijin pentru Sportivii Constănțeni

„Ne-am angajat să dăm totul pe teren, și am făcut-o. Este la fel de important să acționăm și în afara lui, investind în infrastructură și în sportivi, în refacere și în toate aspectele legate de sport. Trebuie să le oferim un mediu propice, fără obstacole, pentru a se autodepăși și a performa în fața suporterilor lor. Avem trei echipe în cupele europene și trebuie să le susținem necondiționat! Toți au crezut în ele, au fost alături de ele după meciuri dificile și le-au încurajat, iar la victoriile lor, toată comunitatea a sărbătorit alături de ele. Aceste echipe sunt campionii noștri și ne-au demonstrat că se poate! Trebuie să facem și noi, ca și comunitate, tot ce ne stă în putință pentru a le susține”, a concluzionat Talpeș.

Distribuie acest articol