Inspectoratele pentru Situații de Urgență, active în regiunile afectate de avertizările meteorologice severe

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 126

Sursa foto:

0:00

Videoconferință la MAI privind gestionarea situațiilor de urgență

Azi, 28 septembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a organizat o videoconferință cu participarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, precum și a prim-adjunctului inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Florea Constantin. La întâlnire au fost prezenți prefecții și inspectorii șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județe.

În cadrul discuțiilor, au fost stabilite măsurile preventive și de intervenție necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență ce ar putea apărea ca urmare a fenomenelor meteorologice prognozate pentru perioada următoare, inclusiv riscurile legate de creșterea debitelor cursurilor de apă.

Măsuri pentru prevenirea situațiilor de risc

Ministrul Cătălin Predoiu a subliniat importanța măsurilor necesare pentru prevenirea situațiilor de risc și asistența în caz de urgență, reiterând informațiile comunicate în videoconferințele anterioare. Acesta a solicitat autorităților județene afectate de codurile meteorologice să implementeze măsurile corespunzătoare, în conformitate cu responsabilitățile lor, pentru a minimiza impactul asupra populației. De asemenea, a fost subliniată necesitatea de a lua măsuri preventive în sprijinul persoanelor vulnerabile și al celor cu dizabilități.

Ministrul a cerut prefecților să mențină o comunicare constantă cu președinții consiliilor județene și cu primăriile din zonele afectate, pentru a asigura informarea corectă și la timp a populației cu privire la evoluția fenomenelor meteorologice și la eventualele măsuri de evacuare necesare.

Inspectoratele pentru situații de urgență aflate sub incidența codului portocaliu vor fi mobilizate pentru a interveni eficient și prompt, având în vedere măsura de dublare a efectivelor de pompieri în serviciul operativ.

Distribuie acest articol