„Tezaure monetare bizantine din colecția Muzeului Național de Istorie a României, Volumul II – Secolele VII-XIII”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

Tezaure Monetare Bizantine – Volumul II

„Tezaure monetare bizantine din colecția Muzeului Național de Istorie a României. Volumul II – Secolele VII-XIII” reprezintă un catalog de colecție cu un conținut de 280 de pagini, publicat în anul 2018. Lucrarea este semnată de dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu.

În acest al doilea volum al seriei dedicate tezaurelor monetare bizantine, sunt prezentate 20 de tezaure și fragmente de tezaure, toate provenind din emisiuni bizantine databile între secolele VII și XIII.

Fiecare tezaur este însoțit de o fișă descriptivă detaliată, care include informații despre contextul descoperirii, compoziția inițială a tezaurului, datarea acestuia, localizarea și o bibliografie completă.

Piesele sunt prezentate cu descrieri minuțioase și ilustrații de înaltă calitate, alături de informații privind compoziția metalografică, obținută prin analize de fluorescență cu raze X.

Catalogul este introdus de un studiu al autorului, care evidențiază o serie de concluzii rezultate din cercetarea materialului prezentat în volum.

Lucrarea este disponibilă pentru achiziție la magazinul muzeului sau poate fi comandată online.

Distribuie acest articol