Licitația derulată de CN APM Constanța SA a fost contestată în etapa clarificărilor. Ce hotărâri a emis CNSC?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 198

Sursa foto:

0:00

Decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis decizia nr. 2689 / C7 / 2844 pe data de 24 septembrie 2024, referitoare la contestația depusă de ALTIMATE SA, cu sediul în București. Contestația a fost îndreptată împotriva răspunsului consolidat la solicitările de clarificare nr. 33886/07.08.2024, emis de COMPANIA NAŢIONALĂ „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME” SA, în calitate de entitate contractantă, în cadrul unei licitații deschise pentru atribuirea unui contract de achiziție publică având ca obiect „Sistem de cântărire și de măsurare dimensiuni”, cod CPV: 42923200-4.

Aspecte ale contestației

Diverse solicitări au fost formulate în cadrul contestației, printre care:

  1. Anularea răspunsurilor oferite de entitatea contractantă referitoare la întrebările de clarificare nr. 1 și nr. 3;
  2. Obligarea entității contractante de a oferi răspunsuri clare și concludente la întrebările de clarificare, conform principiilor stipulate în art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016;
  3. Suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea pe fond a contestației.

Solicitarea de suspendare a procedurii de atribuire a fost respinsă prin Încheierea nr. 2643/C7/2844 din 22 august 2024, ca fiind lipsită de obiect. Procesul de soluționare a avut loc în scris.

Decizia CNSC

În urma evaluării, CNSC a admis parțial contestația depusă de ALTIMATE SA, anunțând anularea Răspunsului de clarificare nr. 1 din răspunsul consolidat la solicitările de clarificare nr. 33886/07.08.2024. Consiliul a impus COMPANIEI NAŢIONALE „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME” SA să reformuleze clar răspunsul nr. 1, specificând produsele similare sau superioare, în afară de senzorii cu fibră optică, pe care operatorii economici le pot prezenta pentru a demonstra experiența similară, în termen de 15 zile de la primirea deciziei. Răspunsul reformulat va fi publicat în SEAP, iar un nou termen pentru depunerea și deschiderea ofertelor va fi stabilit.

De asemenea, CNSC a respins ca tardivă critica referitoare la răspunsul nr. 3 din același document de clarificări. Decizia este obligatorie pentru părțile implicate și poate fi contestată prin plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare, conform art. 29 din Legea nr. 101/2016.

Despre Altimate SA

ALTIMATE SA a fost fondată în 2014 și are sediul social în București, Sector 4, pe Șoseaua Olteniței, nr. 107A. Compania se specializează în activități de consultanță în tehnologia informației și deține puncte de lucru în București, Arad și Prahova.

Acționarii companiei sunt TIU Holdings SRL, Claudiu Bălan și Alina Luminița Darie, iar echipa de management include pe Claudiu Bălan, Adrian Floarea și TIU Holdings SRL. Claudiu Bălan este asociat și în cadrul UTI Grup SRL, având și un PFA, iar Alina Luminița Darie este asociată în UTI Grup SRL și administrator al Magnitech Integrated Systems SRL.

ALTIMATE SA a realizat un număr de 130 de achiziții directe, colaborând cu diverse instituții publice, inclusiv Primăria Municipiului Câmpina.

Activitatea Economică a unei Companii din România

În anul 2022, o companie din România a raportat un număr de 88 de angajați, înregistrând un profit de peste 6,69 milioane de lei, precum și o cifră de afaceri care a depășit 91,2 milioane de lei. Această companie a încheiat 92 de contracte publice cu diverse autorități, printre care se numără CNAIR SA și SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA, dar și Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Informațiile prezentate sunt de interes public și provin din surse publice accesibile, fiind documentate pentru a oferi o imagine clară asupra activității economice a companiei respective.

Reglementări Legale

Este important de menționat că Legea 190 din 2018, la articolul 7, stipulează că activitatea jurnalistică poate beneficia de exonerare de la anumite prevederi ale Regulamentului GDPR, cu condiția de a se menține un echilibru între dreptul la liberă exprimare și protecția datelor personale.

Distribuie acest articol