Constanța se află sub cod portocaliu de ploi și vânt intens. Autoritățile au luat măsuri de urgență și fac apel către cetățeni.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 129

Sursa foto:

0:00

Atenționare meteorologică în municipiul Constanța

Municipiul Constanța se află sub cod portocaliu de ploi torențiale și intensificări ale vântului începând de astăzi, la ora 20:00, până mâine, la ora 10:00. Această informație a fost comunicată de Primăria Constanța.

Pregătiri pentru prevenirea inundațiilor

În contextul acestei atenționări, echipe mixte formate din reprezentanți ai Primăriei, SC RAJA SA și operatorul de salubrizare s-au mobilizat pentru a decolmata rigolele de scurgere a apelor pluviale. Scopul acestei acțiuni este prevenirea acumulării de apă și a refulărilor sistemului de preluare a apelor pluviale.

Se acordă o atenție specială zonelor cu risc de inundații, unde echipele Confort Urban au montat saci cu nisip pentru a proteja locuințele. Aceste zone vor fi monitorizate constant de echipele Primăriei, care sunt pregătite să intervină în cazul în care situația devine critică.

Precauții în fața vântului puternic

Vântul va sufla cu intensitate, având rafale de 70 până la 85 km/h. În această situație, echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze pentru a debloca căile de acces în cazul în care acestea sunt blocate de copaci sau crengi rupte.

Alerte pentru cetățeni

Autoritățile fac apel către cetățeni să evite adăpostirea sau circulația în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcțiilor. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să nu oprească sau să nu staționeze lângă copacii de pe marginea drumurilor sau în dreptul gurilor de scurgere, rigolelor și căminelor de vizitare, pentru a nu îngreuna intervenția echipelor de urgență.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot raporta orice probleme la dispeceratele Primăriei și ale altor instituții implicate în gestionarea situațiilor de urgență.

Distribuie acest articol