Autoritățile și RAJA se mobilizează pentru curățarea rigolelor de scurgere, având în vedere avertizările de ploi torențiale.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

Alertă de Cod Portocaliu în Municipiul Constanța

Municipiul Constanța este sub incidența unui Cod Portocaliu de ploi torențiale și intensificări ale vântului, valabil începând de astăzi, de la ora 20:00, până mâine, la ora 10:00.

În aceste condiții, echipele mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au mobilizat pentru a curăța rigolele de scurgere a apelor pluviale, având ca scop prevenirea acumulării de apă și a refulărilor sistemului de preluare a apelor pluviale.

Zonele cu risc de inundații beneficiază de o atenție specială, echipele Confort Urban având deja montate saci cu nisip pentru a reduce riscul de inundare a locuințelor. Aceste locuri vor fi monitorizate constant de echipele Primăriei Constanța, care sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o va impune.

Vântul va avea rafale puternice, atingând viteze de 70-85 km/h. În acest context, echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze pentru deblocarea căilor de acces afectate de copaci sau crengi rupte.

Autoritățile fac apel la cetățeni să evite adăpostirea sau traversarea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a imobilelor în construcție. De asemenea, șoferii sunt rugați să nu oprească sau să staționeze în apropierea copacilor de pe marginea drumului, precum și în dreptul rigolelor și căminelor de vizitare, pentru a facilita intervenția echipelor mixte atunci când este necesar.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot raporta orice problemă prin intermediul dispeceratelor disponibile pentru asistență.

Distribuie acest articol