Premierul Ciolacu, prezent la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor: „Rămânem în alertă și în următoarele ore”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Comandamentul pentru gestionarea inundațiilor

În dimineața zilei de 30 septembrie 2024, premierul Marcel Ciolacu a participat la întâlnirea de la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor, organizată la Ministerul Afacerilor Interne. Cu această ocazie, el a dorit să exprime recunoștința față de toți cei care au contribuit la intervențiile de urgență, în special echipelor de pompieri, militari, jandarmi și polițiști care au fost active pe teren în ultimele 24 de ore.

Importanța acțiunilor preventive

Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea acțiunilor profesionale și a măsurilor preventive, afirmând că „paza bună trece primejdia rea”. Aceste măsuri sunt esențiale pentru protejarea vieților oamenilor și a bunurilor materiale în fața situațiilor de urgență.

Evacuări în Galați

O situație deosebită s-a înregistrat în Galați, unde, din cauza inundațiilor recente, a fost efectuată evacuarea preventivă a peste 5.900 de persoane. Premierul a accentuat importanța ca toți acești cetățeni să se întoarcă în siguranță la locuințele lor.

Continuarea stării de alertă

Premierul a încheiat prin a sublinia că se va menține starea de alertă în următoarele ore pentru a preveni orice probleme suplimentare legate de inundații.

Distribuie acest articol