Frații Floriștean intenționează să dezvolte noi proiecte imobiliare pe Bulevardul 1 Mai Vechi.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 13

0:00 Solicitarea Fraților Floriștean pentru un Nou Proiect Imobiliar Frații Floriștean, Andrei-Roman și Alexandru-Cătălin, au solicitat emiterea unui aviz de oportunitate pentru a dezvolta o nouă investiție imobiliară pe Bulevardul 1 Mai Vechi, în cartierul Poarta 6. Aceștia intenționează să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care va fi supus analizei Comisiei tehnice de urbanism […]

0:00

Solicitarea Fraților Floriștean pentru un Nou Proiect Imobiliar

Frații Floriștean, Andrei-Roman și Alexandru-Cătălin, au solicitat emiterea unui aviz de oportunitate pentru a dezvolta o nouă investiție imobiliară pe Bulevardul 1 Mai Vechi, în cartierul Poarta 6. Aceștia intenționează să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care va fi supus analizei Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (CT.ATU) din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

Detalii despre Proiectul Imobiliar

În cadrul cererii, frații Floriștean au solicitat avizul pentru elaborarea unui PUZ destinat reglementării urbanistice a terenului intravilan identificat cu IE 244952, în conformitate cu Sentința civilă nr. 289/2019. Analiza acestui proiect de către CT.ATU este programată pentru ședința din 13 august a.c.

Totodată, pe Bulevardul 1 Mai Vechi, pe Lotul 10, frații Floriștean au obținut aprobarea consilierilor locali pentru construirea mai multor blocuri cu opt etaje, începând din anul 2020, când Planul Urbanistic Zonal a fost validat. Proiectul de hotărâre pentru acest PUZ, inițiat de Andrei-Roman Floriștean, a fost inclus pe ordinea de zi a unei ședințe ordinare a Consiliului Local, fiind adoptat cu 15 voturi „pentru“, două „împotrivă“ și opt abțineri.

Conflictele cu Primăria

Investiția a generat o dispută prelungită între Primărie și proprietarii terenului, având în vedere că Municipalitatea considera că destinația terenului ar trebui să fie pentru „spații verzi cu acces nelimitat – parcuri, grădini publice și orășenești, scuaruri și fâșii plantate publice“. În contrast, frații Floriștean au cerut modificarea Planului Urbanistic General al Constanței pentru a transforma zona într-una cu destinație economică, permițând astfel construcția.

Neajungând la un consens, aceștia au fost nevoiți să se adreseze instanței. În martie 2018, Primăria Municipiului Constanța a emis Certificatul de urbanism cu numărul 661, având ca scop elaborarea PUZ-ului pentru reglementarea terenului intravilan, conform Sentinței civile nr. 174/CA/2016. Ulterior, în mai 2019, a fost emis și avizul de oportunitate pentru PUZ.

Proiecte Imobiliare Aferente

Pe același Bulevard 1 Mai Vechi, dar pe Lotul 7, Vasile Floriștean și Dragoș Cristian Chirănescu propun un alt proiect imobiliar, solicitând Primăriei eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu de locuințe cu regim de înălțime D+P+3E, care va include spații comerciale la parter și garaje la demisol. Cu toate acestea, Primăria a comunicat că nu se pot realiza construcții pe acel teren, deoarece reglementările Planului Urbanistic General stipulează că lucrările de construcție se pot efectua exclusiv pe baza unui PUZ aprobat, care va detalia condițiile urbanistice specifice amplasamentului.

De asemenea, conform art. 18 alin. (5) din Legea nr. 24/2007, care reglementează administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, este interzisă schimbarea destinației, reducerea suprafețelor sau strămutarea spațiilor verzi. În acest context, Dragoș Cristian Chirănescu a reușit să obțină un certificat de urbanism pentru proiectul său.

Informații despre construcții pe Bulevardul 1 Mai Vechi

Firma Merkez Kadife SRL continuă procesul de aprobat al unui proiect de construcție a unui bloc cu opt etaje în cartierul Poarta 6, situat pe Bulevardul 1 Mai Vechi, în apropierea Văii Portului. Această zonă nu a beneficiat de investiții imobiliare până în prezent, iar terenul actual este clasificat ca spațiu verde.

În luna octombrie 2023, beneficiarul a depus documentația necesară pentru realizarea investiției la autoritatea de mediu, solicitând și obținerea acordului de mediu. De asemenea, în luna ianuarie, societatea a primit primul act de urbanism de la Primăria Municipiului Constanța.

Documentul, Certificatul de urbanism nr. 209, permite „Construirea locuințelor colective 3S+P+8 Etaje, cu spații comerciale la parter, amenajarea terenului și împrejmuirea incintei, respectând retragerile etajelor superioare conform reglementărilor aprobate“. Amplasamentul este situat pe Bulevardul 1 Mai Vechi, Lot 10, Careu 2, iar certificatul este valabil timp de doi ani.

Distribuie acest articol